آموزش تنها محور پایان ناپذیر دنیاست. صرف نظر از این که شما در کدام موقعیت شغلی قرار دارید اگر خواهان یک موقعیت شغلی بهتر هستید قطعا نیاز به افزایش مهارتهای خود خواهید داشت. مدیران مراکز آموزشی موفق کسانی خواهند بود که برای تشویق تدریس کنندگان خود کارگاه آموزشی برگزار میکنند. چرا که بهترین دانش آموزها تحت نظر بهترین معلمها رشد خواهند یافت.
تکنولوژی به نحو چشمگیری در حال پیشرفت است. چارتهای درسی در مدارس و دانشگاهها نیازمند تغییر وبه روز رسانی مدون است. همچنین هر روز مباحث جدیدی در امر آموزش دانشجویان مطرح میشود. تمام اینها تدریس را برای یک مدرس تبدیل به چالش خواهد کرد. یه به دنبال آن نیاز به دورههای آموزشی را در شما ایجاد خواهد کرد.
یافتن راههای بهتر برای تدریس
شما به عنوان یک مدرس بعد از گذراندن یک کارگاه تخصصی قادر خواهید بود تا راههای بهتری برای تدریس پیدا کنید. بعد از گذراندن کارگاه آموزشی شما با بازگشت به کلاس مدل تدریس، چارت درسی و اطلاعات محتوایی بهتری برای دانشآموزان خواهید داشت و قطعا راههای بهتری برای ارزیابی دانشآموزان پیدا خواهید کرد.
شاید شما به راحتی متوجه این تغییرات نشوید اما با گذر زمان شما به معلم بهتری تبدیل خواهید شد.
منظم بمانید!
هر مدرسی علاوه بر زمانی که در کلاس درس میگذراند زمان زیادی نیز برای ارزیابی دانشآموزان، نوشتن طرح درس، تعیین عناوین تدریس نیاز خواهد داشت. شرکت در کارگاه آموزشی میتواند به مدرسین کمک کند تا مدیریت زمانی بهتری برای کلاسشان داشته باشند. گاهی حاشیه بر اصل غلبه میکند. مثلا کاغذ بازیهای رایج در مدرسه ممکن است معلم را از هدف اصلی خود که آموزش بهینه و مناسب است دور نگه دارد. شرکت در کارگاههای آموزشی با مدیریت زمانی که برای شما ایجاد میکند موجب میشود تا شما از هدف دور نشوید.
درک بهتر علم و صنعت
همانطور که میدانید در هنگام تدریس هر دانشآموزانی اولین سوالشان این بود که “این مبحث کجا به دردمان خواهد خورد؟!”
یکی از مفیدترین فایدههای یک کارگاه آموزشی یاد گرفتن جدیدترین نکات درباره ارتباط علم با صنعت است. دیگر وقت آن شده است که دانش آموزان را با مباحث کاربردی از آنچه که در کلاس درس میآموزند آشنا کرد.
آموزش ادامه دارد!
مدرسین بعد از مدتی تدریس به راحتی میتوانند تبدیل به کارمندانی خسته شوند. برای جلوگیری از راکد شدن جریان فکری در مدرسین بهتر است که به آنان این فرصت را داد تا زندگی روتین خودشان را با شرکت در کارگاه آموزشی به عنوان یک دانشآموز دست خوش تغییرات مثبت کنند.
علاوه بر این دیدن یک معلم به جای خودشان که احتمالا جایگاه بالاتری در زمینه تدریس دارد، انگیزه خوبی برای پیشرفت خواهد شد.
این مقاله نیز میتواند برای شما مفید باشد: 15 مهارت که یک معلم امروزی باید داشته باشد!
با این که شرکت در کارگاههای آموزشی هم برای مدرس و هم برای دانشآموز مفید است اما ضرورت آن برای مدرسین بیشتر احساس میشود.
در ایران هم آموزش و پرورش گاهی دورههایی برای معلمین با عنوان ضمن خدمت برگزار میکند. اما یا عناوین دلپذیری برای معلمین ندارد و یا صرفا جهت افزایش امتیاز برای بازنشستگی به آن نگریسته میشود. در صورتی که برگزاری بهینه این کارگاهها میتواند آموزش و پرورش کشور را با یک دگرگونی جدی روبرو کند.
نظر شما چیه؟