بهترین نرم افزار ساخت فیلم آموزشی
دنیا با سرعت در حال حرکت به سمت استفاده بیشتر و گستردهتر از تکنولوژی در همه ابعاد زندگی است و از آنجایی که آموزش و کسب مهارت امروزه حرف اول را میزند؛ خیلیها برای تدریس و یاد گرفتن مطالب و مهارتهای جدید از امکاناتی استفاده میکنند که فناوری و تکنولوژی روز در اختیارشان قرار داده است. در حال حاضر محتوای اینترنتی و دیجیتال، مهمترین ابزار آموزشی است.
در بین محتواهای اینترنتی، فعلا هیچ چیز محبوبیت ویدئو و فیلمهای آموزشی را ندارد. با دیدن یک فیلم آموزشی کوتاه، میتوان اطلاعاتی به اندازه چندین هزار کلمه متن، به دست آورد. اگر در فکر این هستید که با استفاده از کدام نرم افزار ساخت ویدئوهای آموزشی، مطالب جذابی را به مخاطبان ارائه دهید؛ این مطلب را از دست ندهید.
1- ساخت ویدئو چه اهمیتی دارد؟
ساخت یک دقیقه ویدئوی ساده آموزشی، به اندازه نوشتن یک بلاگ مفصل و کامل زمان و هزینه میبرد. به همین دلیل شاید فکر کنید تحمل اینهمه زحمت و هزینه برای یک ویدنو چه ارزشی دارد؟
الف- برای مخاطب جدی، وقت اهمیت زیادی دارد. برای یاد گرفتن مطالبی که در چند دقیقه دیدن ویدئو آموخته میشود؛ احتیاج به مدت بسیار بیشتری مطالعه یک بلاگ است.
ب- امروز همه کسانی که اهل استفاده از اینترنت و فضای مجازی هستند؛ کم حوصله و کم تمرکز شدهاند. این دسته از مخاطبان، چند خط بیشتر از یک مطلب را حوصله ندارند بخوانند؛ اما دیدن ویدئو حوصله کمتری احتیاج دارد و عده بیشتری به آن جذب میشوند.
2- جذابیتهای بصری:
وجود اینستاگرام و رسانههای اجتماعی باعث شده ذائقه مردم به سمت محتواهای بصری و دیداری برود. اگرچه هنوز هم بیشتر محتواها به صورت نوشتاری تولید میشوند؛ اما عکس، اینفوگرافیک و فیلم طرفداران بیشتری دارند.
- کپی کردن و دزدیدن یک متن یا بلاگ، کار بسیار راحتتری نسبت به کپی کردن یک ویدیوی تولید شده است. البته برای اینکه امکان کپی شدن ویدیو پایین بیاید؛ بهتر است از آرم یا لوگوی مخصوص برندتان استفاده کنید تا در ذهن مخاطب ماندگار شوید.
3- صدای ویدئوی خوبی داشته باشید:
در مورد ویدئوهای آموزشی، صدایی که روی فیلم شنیده میشود بسیار مهم است. چرا که بخش زیادی از این انتقال دانش، توسط صحبتهای شما اتفاق میافتد.
3-1- متن نوشتهتان را آماده کنید:
شاید فکر کنید همان طور که سر کلاس ها میتوان از جملات بداهه استفاده کرد؛ هنگام ضبط صدا برای یک ویدیوی آموزشی هم احتیاجی به نوشتن متن پیشنویس ندارید؛ اما وقتی فردی فیلم آموزشی شما را میبیند، تپقها و من من کردن ها اثر بدی رویش خواهد گذاشت.
3-2- فن بیان:
همان طور که اشاره شد؛ بخش زیادی از مطالب، توسط حرفهای شما انتقال داده میشود. خیلی مهم است صدای شما نلرزد؛ و خوب و اثرگذار صحبت کنید. برای این منظور، توصیه میکنیم دو مطلب درمان لرزش صدا هنگام سخنرانی و چگونه فن بیانمان را بهتر کنیم؟ از مجموعه مقالات یکیتا را حتما بخوانید.
3-3- میکروفون خوب تهیه کنید:
هر قدر هم فن بیان خوب و قوی داشته باشید و مسلط صحبت کنید؛ اگر میکروفونی که صدایتان را ضبط میکند خوب نباشد و صدایتان بم یا خشدار به گوش برسد؛ فایدهای ندارد. پس حتما دقت کنید که نرم افزار انتخابیتان ضبط خوبی داشته باشد.
4- مختصر و مفید ویدئو بسازید:
یادتان نرود فیلم و ویدئوی آموزشی، فیلم سینمایی نیست! به جای اینکه مقدمه چینیهای طولانی مدت و حرفهای زائد در فیلم داشته باشید؛ همه چیز را محکم و صریح و شفاف بگویید تا زمان ویدئویتان بیشتر از سه دقیقه نشود. به این ترتیب حجم ویدئو هم کم خواهد شد و تعداد علاقهمندان به ویدئوها بیشتر خواهد شد.
5- بهترین نرم افزارهای ساخت فیلم اموزشی:
اگر قصد دارید یک نرم افزار آموزش بدهید؛ بهتر است از فضای خود کامپیوتر فیلم بگرید. برای این کار، بهترین روش استفاده از نرم افزار معروف کمتازیا یا Camtasia Studio است که بیشترین طرفدار را در بین اینگونه نرم افزارها دارد.
از قابلیتهای این برنامه میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
-
امکان حذف اشتباهات صوتی و تصویری که در حین تدریس رخ میدهد.
-
زوم کردن بر روی موارد کلیدی و مهم به صورت جذاب و چشم نواز.
-
رسم کادرها و اشکال مختلف برای نشانهگذاری موارد و مطالب مهم.
-
ویرایش انواع فایلهای صوتی و تصویری.
-
قرار دادن لوگو و …
-
ویرایش حرفهای و تخصصی صدا
-
تعامل فوقالعاده و کاربردی با پاورپوینت
-
اضافه کردن افکتهای مناسب به اشاره گر موس
-
قرار دادن زیر نویس برای فایلهای زبان اصلی به صورت اصولی و استاندارد
بعد از این نرم افزار، برنامههای دیگری مثل Instant Demo Studio و یا Demo Builder و Tanida Demo Builderهم از برنامههای بسیار کاربردی هستند که در ساخت ویدئوی آموزشی بسیار به شما کمک میکنند.
نظرات کاربران
-
- sentiment_very_dissatisfied share visibility favorite_border