وقتی هنگام مصاحبه کاری از داوطلب میپرسیم نظرش در مورد شرکت ما چیست و او فقط پاسخ میدهد «چیز زیادی نمیدانم. فقط در حد آگهی استخدام» لحظه بسیار بدی است.چگونه داوطلب میتواند ضربه مهلکی که به خود وارد کرده را جبران کند؟ چنین چیزی تقریبا غیرممکن است. او نشان داده که شرکت و مصاحبه شغلی برایش هیچ اهمیتی ندارد.
اگر شغل مورد نظر اولین تجربه کاری فرد باشد اشکالی ندارد. از یک نوجوان انتظار نمیرود هنگام مصاحبه کاری تمام زیر و روی شرکت بزرگی مانند مایکروسافت را بلد باشد.دشواری زمانی ایجاد میشود که مصاحبه برای موقعیت شغلی حرفهای باشد. در این صورت باید قبل از مصاحبه به خوبی اطلاعات جمع کنید.اطلاعاتی که گردآوری میکنید به شما کمک خواهد کرد ارتباط مدنظر خود را با مصاحبهکننده ایجاد کنید. گرچه این تنها یک مزیت این کار است.
دیگر دلیل گردآوری اطلاعات قبل از مصاحبه کاری توانایی پرسیدن سوال در مورد شغل است.پیش استخدام شدن کارفرما نیاز دارد اطلاعات خاصی در مورد شما داشته باشد. شما هم قبل از پذیرفتن کار باید اطلاعات خاصی در مورد کاری که قرار است انجام دهید داشته باشید. باید حداقل آمادهسازی دو تا سه ساعته برای مصاحبه داشته باشید.
اگر فکر میکنید این مدت زمان زیاد است، به این فکر کنید که اگر این مصاحبه کاری را قبول شوید چه مقدار زمان سر آن شغل سپری خواهید کرد. همچنین شما باید قبل از رفتن به مصاحبه تا جایی که میتوانید راجب افرادی که قرار است با آنها کار کنید اطلاعات جمع کنید.
هر زمان که به مصاحبه کاری میروید این 10 مورد را با خود داشته باشید:
1. یک نسخه اضافه از رزومهتان
2. دفتر یادداشت
3. خودکار
4. نوشتن آدرس محل مصاحبه
5. سوالاتی که قصد دارید از مصاحبهکننده بپرسید
6. پاسخ به 10 سوال در مورد آن شرکت
(باید قبل از رفتن به مصاحبه کاری پاسخ این 10 سوال را پیدا کنید):
1. زمینه فعالیت شرکت چیست؟
2. مشتریان آنها چه کسانی هستند، رقبای آنها چه کسانی هستند؟
3. اندازه شرکت چقدر است؟
4. شرکت چند سال دارد؟
5. شرکت در کجاها دفتر دارد؟
6. عنوان شغل مورد نظر چیست؟
7. نقش شغل شما در اهداف کلی سازمان چیست؟
8. مالک شرکت چه کسی است؟ دولت یا فرد حقیقی؟
9. از آگهی استخدام شرکت چه اطلاعاتی در مورد شغل مورد نظر کسب کردید؟
10. چه کسانی شرکت را اداره میکنند؟ از پروفایلهای آنها در شبکههای اجتماعی چه اطلاعاتی کسب کردید؟
7. فرضیهای در مورد اینکه چرا مدیر شرکت به دنبال فردی برای آن شغل است؟
مثلا فرضیه شما این است که شرکت اخیرا شش دفتر دیگر در شهرهای مختلف باز کرده است و به فردی جدید برای آموزش دادن به کارمندان جدید نیازمند است.
8. داستانهای قدرتمند در مورد اینکه در کار چقدر عالی هستید. برای مثال:
1. داستانی در مورد یک روز که شرکت را نجات دادید.
2. داستانی در مورد زمانی که باید با فرد نامطلوبی همکاری میکردید.
3. داستانی در مورد زمانی باید بدون هیچ راهنمایی از سمت مدیر خودتان کار را انجام میدادید.
4. داستانی در مورد زمانی که از اشتباه خود درس گرفتید.
9. لباسهایی که در روز مصاحبه به شما حس قدرتمند بودن و خوشپوش بودن بدهد.
10. با خود بگویید «من امروز برای دیدن افراد جدید و یادگرفتن چیزهای جدید به این مصاحبه کاری میروم. باید آرامش خودم را حفظ کنم و به این افراد نشان دهم مغزم خوب کار میکند. باید ببینم مغز آنها هم خوب کار میکند یا خیر. از این رو به خود اعتماد کامل داشته باشید و هرگونه استرس و اضطراب را از خود دور کنید.
برای مقابله با استرس خود میتوانید مطلب راهکارهای مقابله با استرس را مطالعه کنید.
این امکان وجود دارد گاهی اوقات شدیدا به پول نیاز داشته باشید اما با این وجود خودتان را کنترل کنید و به التماس کردن رو نبرید. اما این را در نظر داشته باشید که شما برای مصاحبه کاری پذیرفته شده اید و معمولا مصاحبه سختترین مرحله پیدا کردن کار است.
اگر این افراد آنقدر از شما و سوابقتان راضی هستند که شما را برای مصاحبه کاری دعوت کردهاند، دیگر شرکتها هم حس مشابهی خواهند داشت در نتیجه شما ناتوان نیستید حتی اگر اقساط عقبافتاده دارید این را باور داشته باشید که شما یک فرد قدرتمند و قوی هستید.
نظر شما چیه؟