جملات تمرینی فن بیان

درباره اهمیت فن بیان در تدریس و زندگی شخصی، قبلا صحبت کرده ایم. شاید شما هم دچار این مشکل شده باشید که موقع گفتن حرف و مطلب بسیار مهم و تاثیرگذار در جمعی که جلویشان رودربایستی دارید؛ ناگهان زبانتان نچرخیده باشد و نتوانسته باشید کلمات را خوب و درست ادا کنید و علاوه بر اینکه اعتماد به نفستان را از دست داده اید؛ نتوانسته اید منظورتان را برسانید. یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از این مشکل، تمرین جملات فن بیان است. با یکیتا همراه باشید تا این روش ها و جملات را بیاموزیم.

فن بیان

جملات تمرینی و موثر

بهترین روش برای اینکه فن بیانتان تقویت شود؛ این است که جملاتی که تلفظ سریع و پشت سر همشان سخت است را مدام تکرار کنید. با این روش، ماهیچه های لب و زبان شما تقویت شده و احتمال تپق زدن پایین می آید. علاوه بر این، مغزتان به گفتن کلماتی که حروفشان هم مخرج هستند و ممکن است هنگام تلفظشان به مشکل بربخورید عادت خواهد کرد.اگر در تلفظ حرف خاصی مشکل دارید؛ روی جملاتی بیشتر تمرکز کنید که از آن حرف و سایر حروف هم مخرجش بیشتر استفاده کرده باشد.چه جملاتی برای تمرین فن بیان مناسب هستند؟ شاید مسخره به نظر بیاید؛ اما تمرین مداوم جملات زیر به تقویت فن بیانتان کمک شایانی خواهد کرد:

تاجر تو چه تجارت می کنی ؟
لای رولت رندهی لیمو رفته
چه ژست زشتی
سه سیر سرشیر سه شیشه شیر
لیره رو لوله لوله رو لیره
کانال کولر تالار تونل
شیش سیخ جیگر سیخی شیش هزار
کارل و لرل کارها رو رله کردن
غولارو با قند گول می زنیم

 

نقش های مختلف بازی کنید

یک فیلم یا کتاب داستان را انتخاب کنید. جملاتی را که افراد مختلف و با موقعیت های متفاوت در آن بیان میکنند در نظر بگیرید و این جملات را با صدای بلند بگویید. در این تمرین، باید سعی کنید لحن های مختلف و موقعیت های گوناگون را در صحبت کردنتان نشان بدهید. نکته مهم در این تمرین، این است که صدایتان را حتما ضبط کنید و بعدا با گوش دادن به آن، نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید.

اخبار بگویید

شاید شما هم گاهی به شوخی سعی کرده باشید مثل گویندگان اخبار حرف بزنید. جالب است بدانید که این کار، یکی از تمریناتی است که باعث می شود توانایی شما در فن بیان و ادای صحیح کلمات و لحن جمله، بالا برود. میتوانید سایت های خبری را باز کنید و از روی آنها شروع به خواندن اخبار کنید. با گوش دادن به صدای ضبط شده تان میتوانید بفهمید در چه مواردی باید بیشتر تمرین کنید.این مطلب را هم از دست ندهید: چگونه بر ترس از سخنرانی غلبه کنیم؟

تمرین خودکار

این تمرین، یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین تمرین ها برای تقویت فن بیان شماست که بسیاری از روابط عمومی های شرکت های بزرگ دنیا، انجام آن را برای کارکنانشان ضروری کرده اند. این تمرین باعث می شود حین صحبت کردن فرم صورت و لب هایتان حالت ایده آل را حفظ کند و کلمات و حروف با تلفظ صحیح از دهانتان خارج شود.

روش انجام تمرین خودکار: برای انجام دادن این تمرین، یک خودکار یا نی یا هر جسم استوانه ای باریک را بین لب ها یا دندان هایتان نگاه دارید و تلاش کنید بدون اینکه خودکار بیفتد؛ حرف بزنید. باید آنقدر این تمرین را انجام دهید تا بتوانید بدون مشکلی در نگه داشتن خودکار، طوری حرف بزنید که بقیه متوجه حرفهایتان بشوند.

از سخنرانی های خوب تقلید کنید

یکی از روش هایی که کمک می کند فن بیانتان تقویت شود؛ این است که سخنرانی های معروف و برتر در هر زمینه ای (قطعا اگر مطابق با زمینه سخنرانی خودتان باشد بهتر است.) را ببینید و جملاتشان را یادداشت کنید. بعد جلوی دوبین و یا آینه، همان حرف ها و جملات را با لحن تاثیرگذازی به کار ببرید. اگر خوب بتوانید اجرای آنها را تقلید کنید؛ بعدا در سخنرانی های خودتان هم در بیان جملات و کلمات موفق خواهید بود.

زیر آواز بزنید

آهنگ هایی در سبک های مختلف را با صدای بلند گوش دهید و بعد بکوشید مثل خواننده بخوانید. سعی کنید زیر و بم ها و لحنتان هم تا حد امکان به خواننده شبیه باشد. به این ترتیب پس از مدتی متوجه تغییر قابل توجهی در فن بیان و ادای جملاتتان خواهید شد.

این مطلب را نیز مطالعه کنید :درمان لرزش صدا هنگام سخنرانی

نظر شما چیه؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *